Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa

70 procent van alle Nederlandse werknemers heeft een goed werk-privébalans. Ze hebben geen moeite om fit te blijven en sporten graag na het werk, zo meldt Targus.

Sport
Als het gaat om sporten en bewegen scoren Nederlands erg goed. 45 procent van de Nederlands sport meer dan vier keer per week. Nederlanders overtreffen hiermee Finse en Franse medewerkers, die procentueel veel minder hoog scoren. Onderzoekers geven aan dat dit waarschijnlijk komt doordat Nederland echt een fietsland is, vele werknemers gaan met de fiets naar het werk.

Gezonde werkcultuur
Veel Nederlands nemen de tijd om na het werk nog te gaan sporten en te blijven bewegen. Het onderzoek laat zien dat vrouwen wel meer moeite hebben hun werk te combineren met intensief sporten dan mannen. Werkgevers beseffen steeds meer dat gezonde medewerkers belangrijk zijn. Het stimuleren van gezond en actief personeel is dan ook erg van belang. Gezonde werknemers werken efficiënter en effectiever.

Daarnaast is het hebben van een flexibele werkcultuur iets wat werkgevers ook steeds als positiever gaan ervaren. Dit zorgt voor een betere balans tussen werk en privé, maar zorgt ook voor hogere productiviteit van werknemers. Ouders kunnen namelijk makkelijker hun kinderen van school halen of overdag een uurtje gaan sporten. Dit alles zorgt ervoor dat de werkcultuur binnen organisaties en bedrijven gezonder wordt.